top of page
Heidi portret.jpg

Heidi
Stegehuis-Ihle

Heidi Stegehuis-Ihle rondde in de jaren 50 de studie Modedesign af in Stuttgart, Duitsland. Daarna wijdde zij zich jarenlang aan de zorg voor haar gezin. Pas op het moment dat haar eigen moeder zorg nodig had, pakte ze haar oude passie weer op.
 

Vanwege de Alzheimerklachten van haar moeder zocht Heidi naar een gezamenlijke bezigheid. Bij voorkeur een activiteit met een link naar het verleden, om zo het geheugen van haar moeder positief te prikkelen. Ze besloot traditionele quilts te gaan maken. Heidi’s moeder assisteerde haar tot het eind van haar leven. 
 

In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Heidi zich op creatief en technisch gebied door aanvullende lessen te nemen bij docente Rietje Spoelstra. Ook maakte zij verre reizen, en vertaalde haar indrukken naar kunstwerken. Heidi liet de traditionele technieken langzaam maar zeker los en ontwikkelde een geheel eigen, artistieke stijl. Zij specialiseerde zich in het maken van monumentale thematische wandkleden.
 

Heidi heeft sindsdien wereldwijd geëxposeerd en is gewaardeerd lid van het Quiltersgilde SAQA. Wegens gezondheidsredenen heeft ze het arbeidsintensieve quilt maken inmiddels neergelegd. Haar focus ligt nu op fotograferen en aquarelleren.

Bezoek voor meer informatie: www.heidistegehuisquiltdesign.nl

Instagram: https://www.instagram.com/stegehuisihle/ 

bottom of page