top of page

Maak kennis met de kunstenaars

van dit jaar én
de vorige jaren!

IMG_1373_Kai.jpeg

Kai Kuper

Na haar afstuderen (1992) aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht kiest Kai Kuper ervoor om uitsluitend te gaan tekenen. In het begin hebben haar tekeningen een figuratief verhalend karakter. Vanaf 2016 maakt zij alleen gebruik van de geometrische basisvormen cirkel, vierkant en driehoek. Binnen deze zelfopgelegde beperking blijkt een wereld te bestaan van eindeloze mogelijkheden en variaties. 

2023

20220222_101018_Menno.jpg

Menno Balm

Uit de tekeningen van Menno Balm spreekt een sterke belangstelling voor tijdloze onderwerpen. Vaak zijn het archeologische restanten, ruïnes en zuilen. Maar ook een stuk simpele bestrating kan reden zijn tot het maken van een beeld. De inspiratie wordt bijvoorbeeld gevonden in Italië maar ook dichter bij huis in Limburg. 

pleun in het bos.jpg

Pleun Moons

De verbinding met de natuur en haar cyclische processen is de basis voor het werk van Pleun Moons (1993). Vanuit de zoektocht om de weelderigheid, ruwheid, schoonheid, buigzaamheid en bezieling van onze aarde recht te doen is een samenwerking met haar ontstaan. 

NathalieBrans.jpg

Nathalie Brans

De belangrijkste inspiratiebron voor Nathalie Brans zijn hemellichamen. Hoe wij ze zien en ervaren en de verbindingen die ze met elkaar hebben. Vaak zijn haar eigen foto’s van de zon en maan uitgangspunt voor nieuwe werken. Deze verwerkt Nathalie tot prenten, collages, boekjes of textiele werken.

2022

Heidi portret.jpg

Heidi Stegehuis-Ihle

Heidi Stegehuis-Ihle rondde in de jaren 50 de studie Modedesign af in Stuttgart, Duitsland. Daarna wijdde zij zich jarenlang aan de zorg voor haar gezin. Pas op het moment dat haar eigen moeder zorg nodig had, pakte ze haar oude passie weer op.

NadineDeBurlett_MaaikeFaasFotografie2_lr.jpg

Nadine de Burlett

Nadine de Burlett (1980) werd geboren in een gezin met half Nederlandse - half Indonesische roots en groeide op als een rustig kind. Steeds met haar hoofd in de wolken en haar handen in de weer met potlood en kwast. Liefdevol aangemoedigd door haar ouders startte zo haar creatieve weg, gefascineerd door de schoonheid der dingen.

PortretHenkSpeth.jpg

Henk Speth

In zijn werk probeert Henk Speth (1955) alledaagse waarnemingen om te zetten naar universele waarden. Het werk gaat steeds over betekenis en zingeving , ook als dit niet altijd “leesbaar” is in het werk. Bij de schilderijen maakt Henk gebruik van ei tempera.

2021

20210604_181046 (3)_edited.jpg

Jeanne Dekkers

Jeanne Dekkers (1953) studeerde aan de Technische Hogeschool Eindhoven, waar zij in 1978 het ir diploma behaalde. In januari 1998 richtte ze haar eigen architectenbureau Jeanne Dekkers Architectuur op, in Delft. Jeanne realiseerde vele spraakmakende gebouwen.

MarianneRandolet.jpg

Marianne Randolet

Marianne Randolet (1975) is Frans en woont al ruim vier jaar in Cadier en Keer. Reeds op zeer jonge leeftijd was Marianne geïnteresseerd in schilderen en volgde ze een vijfjarige schildercursus in Zuid-Frankrijk waar ze alles leerde over olieverf en houtskooltekenen.

Indra%20Moonen_edited.jpg

Indra Moonen

Indra Moonen (1983) is woonachtig te Gronsveld waar ze haar atelier, doka en studio aan huis heeft. Ze is haar fotografische loopbaan begonnen met een studie aan het Syntra te Hasselt en na de kunstacademie te hebben gedaan, ook te Hasselt, is ze voor zichzelf begonnen. In haar vrije werk maakt ze voornamelijk landschappen als een vlucht uit de echte wereld.

2020

Stan%20Spauwen_edited.png

Stan Spauwen

Stan Spauwen (1946) is als beeldend kunstenaar autodidact. Maar reeds op jonge leeftijd kreeg hij schilderles en adviezen van zijn vriend Sjef Hutschemakers. Daarnaast is hij jarenlang actief als toneelspeler, schrijver, regisseur, columnist en buuttereedner (Pierre Pentoefel). 

Ilse%2520Wielage_edited_edited.jpg

Ilse Wielage

lse Wielage (1964) en woont en werkt al ruim 30 jaar in Margraten. Vanaf het moment dat zij zich kan herinneren tekent ze graag en het lag in de lijn der verwachting dat zij zich hierin ook professioneel zou ontwikkelen. Het vak medisch en wetenschappelijk illustreren heeft een gedegen basis gelegd voor haar manier van werken. 

bottom of page