top of page
MarianneRandolet.jpg

Marianne
Randolet

Marianne Randolet (1975) is Frans en woont al ruim vier jaar in Cadier en Keer. Reeds op zeer jonge leeftijd was Marianne geïnteresseerd in schilderen en volgde ze een vijfjarige schildercursus in Zuid-Frankrijk waar ze alles leerde over olieverf en houtskooltekenen, terwijl ze zakelijk Engels en Spaans studeerde aan de universiteit. Meer recent volgde ze ook 2 jaar een schildercursus aan Kumulus in Maastricht, waar ze diverse technieken verkende, zoals acryl, inkt en collage. De verschillende scholen van haar kinderen maakten vaak gebruik van haar vrijwilligerswerk om de decors van musicals en toneelstukken te ontwerpen.

 

Na 11 verhuizingen, in 5 verschillende landen en op 3 verschillende continenten, besloot Marianne haar eigen bedrijf te vestigen in Cadier en Keer, met de nadruk op aquarelverf, en begon ze tijdens de Corona-periode met het schilderen van huizen van mensen, voornamelijk in opdracht.

 

Ze gebruikt aquarel versterkt met Oost-Indische inkt en haalt inspiratie uit de kleine anekdotes en geliefde voorwerpen van mensen om hun eigen persoonlijke verhalen en huizen te illustreren. De klant wordt gevraagd zijn/haar verhaal te vertellen, de gevoelens over deze plek, de planten, de kleuren... alles wat de herinneringen en sensaties die eraan verbonden zijn, kan vereeuwigen.

 

Marianne schildert ook bloemen en de natuur, die een grote inspiratiebron zijn in de prachtige omliggende landschappen.

 

Ga voor meer informatie naar: www.pigmentsbymarianne.com

bottom of page