top of page
Ilse%20Wielage_edited.jpg

Ilse

Wielage

Ilse Wielage (1964) en woont en werkt al ruim 30 jaar in Margraten.

Vanaf het moment dat zij zich kan herinneren tekent ze graag en het lag in de lijn der verwachting dat zij zich hierin ook professioneel zou ontwikkelen. Geboren in Eindhoven kwam Ilse naar Maastricht voor de kunstacademie en ze heeft sindsdien meerdere opleidingen doorlopen. Het vak medisch en wetenschappelijk illustreren heeft een gedegen basis gelegd voor haar manier van werken. Nadat Ilse afstudeerde aan de Master Scientific Illustration is zij hier als docente gaan werken wat ze tot op de dag van vandaag doet.

Het is voornamelijk de mens die haar aandacht heeft. Realistisch uitgewerkte portretten, anatomisch kloppend, kleurrijk en in een omgeving vol symboliek en schoonheid kenmerken de doeken van Ilse.

 

Het liefst werkt Ilse in opdracht waarbij ze samen met de klant op zoek gaat naar hoe zij zichzelf of een geliefd persoon graag wil zien afgebeeld. Dit is altijd een ontdekkingsreis waarin de meest verrassende ideeën tot stand komen. Als het idee ontwikkeld is trekt Ilse zich terug in haar atelier en kan daar lang aan de uitwerking van een doek werken.

“Gelukkig dat we kunst hebben om niet aan de werkelijkheid te hoeven sterven. Het kan een zegen zijn om meegenomen te worden door de betovering van een kunstwerk”, aldus Ilse Wielage. 

 

Voor meer informatie, kijk op: www.ilsewielage.nl

bottom of page