top of page
NadineDeBurlett_MaaikeFaasFotografie2_lr.jpg

Nadine
de Burlett

Nadine de Burlett (1980) werd geboren in een gezin met half Nederlandse - half Indonesische roots, als de middelste van drie kinderen. Ze groeide op als een rustig kind. Steeds met haar hoofd in de wolken en haar handen in de weer met potlood en kwast. Liefdevol aangemoedigd door haar ouders startte zo haar creatieve weg, gefascineerd door de schoonheid der dingen. 

 

Tijdens de diploma-uitreiking van de Vertaalacademie ging het vooral over hoe mooi haar werk altijd opgemaakt was. Ze besloot verder te studeren aan de Khlim in Genk, Communicatie en Multimedia Design. Hier bloeide haar creativiteit weer op en specialiseerde ze zich in grafisch ontwerp en webdesign. Ze vond direct werk als vormgever en groeide al snel uit tot art director. Het plaatje compleet maken, dat is waar haar kracht ligt. Het vertalen van verhalen, gevoelens en ideeën naar een visuele, esthetische, eenduidige taal. 

 

In 2020 begon het te kriebelen; ze voelde een verlangen naar meer creatieve vrijheid. Ze herontdekte haar passie, schilderen. De beelden die ze schildert zijn vaak geïnspireerd door het ontastbare, een gevoel, een moment, een beleving. Als kind al werd Nadine als een gevoelig kind met een rijke innerlijke wereld gezien. Nu omarmt ze haar sensitieve kant. Ze streeft naar meer aandacht en waardering voor schoonheid, sensitiviteit en bezinning door te vertragen. In plaats van nóg meer toe te voegen aan de dagelijkse informatiestroom, wil ze een moment van rust creëren en verwonderen.

 

Bezoek voor meer informatie: www.nadinedeburlett.nl
Instagram: https://www.instagram.com/nadinedeburlett/ 


Foto: Maaike Faas Fotografie

bottom of page