top of page
pleun in het bos.jpg

Pleun
Moons

De verbinding met de natuur en haar cyclische processen is de basis voor het werk van Pleun Moons (1993). Vanuit de zoektocht om de weelderigheid, ruwheid, schoonheid, buigzaamheid en bezieling van onze aarde recht te doen is een samenwerking met haar ontstaan. 

 

De tuin en het tuinieren zijn een manifest van haar persoonlijke verbinding met de natuur waarbij het samenspel van de seizoenen en de maan met haar kennis van verschillende planten en hun toepassingen continu transformeert. De tuin heeft een geschiedenis die nauw verwant is aan de vrouwelijke identiteit; de schoonheid, sensualiteit en de heksenachtige bewapening van planten. Het is vooral dat laatste waar haar focus op ligt. 

 

Door steeds vanuit het atelier de tuin in te lopen, te zien hoe dingen groeien en vergaan, vervolgens materiaal mee naar binnen te nemen en te bestuderen en schilderen - zijn het tuinieren en schilderen een proces van zelfverwezenlijking geworden. En een manier om haar plek in de wereld steeds opnieuw uit te vinden. 

 

Bezoek voor meer informatie: www.pleunmoons.com

bottom of page